zrušeno

POZOR! Spouštíme velkou tréninkovou soutěž o krásný, nový kočárek a spoustu dalších cen 

Protože Ratolest Fest tvoří skoro 100 stanovišť provozovaných samými dobrými lidmi. Jakmile jsme se zmínili o tom, že bychom chtěli uspořádat celofestivalovou soutěž, byli jsme takřka zaplaveni krásnými cenami. Můžeme proto spustit klání, které pozná mnoho vítězů.

Jak na to? 

Stačí dát Váš LIKE (lajk) naší stránce facebook.com/ratolestfest a záznam Vašeho tréninku na sobotu 28. května označit hashtagem #ratolestfestrenink.

Fotku nebo video Vašeho tréninku stačí vložit na Váš Facebook s komentářem obsahujícím odkaz na Ratolest Fest (napište @RatolestFest a klikněte na odkaz, který naskočí) a do textu uvést tzv. hashtag #ratolestfestrenink. Jak bude Vaše příprava vypadat, je zcela na Vás. My už jsme trénovat začali a těšíme se na Vaše příspěvky.

O co se hraje?

Hlavní cenou je úžasný stroj pro všechny aktivní rodiče, kočárek B.O.B. Revolution SE. Druhý nejlepší získá krosničku od LittleLife, kterou nám stejně jako spoustu dalších vychytávek značek Boll nebo Jack Wolfskin věnoval obchod Pro malé dobrodruhy, jehož outdoorovou zóna je na náplavkách už jak doma. 

Třetí se může těšit na měsíční jachtingový kurz v centru Prahy pro děti ve věku 6 až 15 let se zkušenými trenéry z OYC Marina Praha. Moc hezké ceny si pro účastníky soutěže připravilo i nakladatelství Albatros, park iQLANDIA nebo nově otevřené hravé hračkářství Hamleys.

Jak poznám, že jsem vyhrál?

Až se v sobotu 28. května budete procházet areálem a uslyšíte moderátory vyvolávat Vaše jméno, pokud nenašli Vaše doklady, s největší pravděpodobností to znamená, že naše zcela neodborná porota posoudila Váš příspěvek jako nejvtipnější či nejoriginálnější či nějak jinak NEJ. 


Letošní várka triček dorazila a bude i pomáhat

Každý správný festival má svůj "merč". Ratolest Fest je sice malá rodinná akce (obřích rozměrů), ale každým rokem rosteme. Letošní Ratolest Fest trička a nejen ta už jsou na skladě. První, kdo oblékl náš nový dres, byl Kryštof Hádek, který právě pracuje na novém filmu Lichožrouti. 

Celou kolekci si můžete prohlédnout i objednat na www.coqui.cz/ratolest-fest/. Koukněte se, co jsme si s COQUI všechno připravili. 

Každé prodané triko je zároveň koruna pro Dětské krizové centrum, na jehož stanovišti se po celý den ztracení rodičové opět najdou se svými dětmi.


Vyberte si sport a získejte titul „Fest Ratolest“

Ratolest Fest je součástí projektu Českého Olympijského Výboru - Česko Sportuje. Svou účast rozhodně nebereme jen symbolicky. Aby Český olympijský tým byl úspěšný, potřebuje průběžně doplňovat talenty. Proto budou v sobotu 28. května na náplavkách mít děti, co si ještě nezvolily sport, šanci vyzkoušet skoro 30 různých disciplín pod vedením zkušených trenérů.

Děti si pod odborným vedením samy přijdou na to, který sport se k nim nejlépe hodí, a rodiče budou možná překvapeni, jakým směrem se jejich dítko vydalo. Pro vyšší motivaci ke zkoušení nových disciplín bude na Ratolest Festu připravena honba za titulem „Fest Ratolest“. Stačí si vyzvednout účastnický arch na stanovišti Kamsetmi.com a zapojit se alespoň do 15 náborů na stanovištích označených nápisem „Sport v okolí“.

Čekají na Vás nábory malých: florbalistů, kajakářů, ragbistů, fotbalistů, baseballistů, lakrosistů, veslařů, softbalistů, basketbalistů, golfistů, horolezců, hokejistů, jachtařů, gymnastů, akrobatů na kolech, kanoepólistů, atletů, zápasníků, aikidistů, Krav-Maga bojovníků, capoeiristů, šermířů, amerických fotbalistů, cheerleaders, cyklistů či hráčů kolové nebo jezdců na koních a dalších sportů…


Jak se Lumír Tuček ubránil žabákům

Lumír Tuček se na tréninku KravJunior sice ubránil žabákům, ale hlavně se přiučil, že základem dobré obrany je rychlý útěk. Přijďte se i Vy dozvědět víc o Krav Maga , jednom z nejefektivnějších sebeobranných systémů světa, který instruktoři pečlivě upravili pro nejmenší. Žabák COQUI trénink přečkal ve zdraví a už se na Vás těší v sobotu 28. května na Ratolest Festu. 


Karel Hynek trénuje na Ratolest Fest

Trénink na Ratolest Fest pokračuje. Karel Hynek dokázal, že je borec s Prague Wolfladies. Vy můžete na náplavkách zkusit cheerleading i americký fotbal s Prague Wolf Pack. Naučnou stezku médi Kubíka i s méďou Kubíkem najdete jen kousek od jejich hřiště. 


Petr Vydra trénuje na Ratolest Fest

Přinášíme další z řady důkazů o tom, jak hlasy festivalu pilně trénují na sobotu 28. května, aby Ratolest Fest byl opět tím nejlepším dnem pro rodinu u řeky. Petr Vydra k přípravě zvolil basketbal v oddíle Sokol Pražský. Díky mladým filmařům z produkce Krutón film, máte jedinečnou možnost pozorovat jeho vpravdě kaskadérský výkon pod košem.


Daniel Čech trénuje na Ratolest Fest

Mysleli jste si, že slibujeme, jak budeme poctivě trénovat na sobotu 28. května, jen tak naoko? Tak to jste se šeredně spletli. Dobrodružství z příprav na Ratolest Fest pečlivě dokumentují mladí filmaři z produkce Krutón film, kteří pronásledovali i Daniela Čecha na nábor SKV Florbal.
Na náplavkách najdete společnou floorbalovou zónu Sokola a Herbadent Florbal, kde malí zjistí, zda by čirou náhodou nebyli vhodnou posilou pro Český florbal.


Jak na Ratolest Fest vybíráme sporty? Důkladně!

Ratolest Fest děláme tak, aby se nám každé stanoviště líbilo a bavilo prcky. Jednotlivé účastníky proto velmi pečlivě vybíráme. Nehledíme přitom na počasí ani nebezpečí. Jeden takový standardní výběr pro nás zdokumentovali a trikově "pošolíchali" mladí filmaři z produkce Krutón, která učí děti filmové výchově a organizuje i letní tábory.

Jak to dopadlo s výběrem pro Ratolest Fest? Kanoepolo na hladině vedle náplavky určitě najdete. Stejně jako ochotné trenéry, kteří Vám v případě nechtěného polovičního eskymáka pomohou s nouzovým výstupem. Za včasnou pomoc děkuje i organizátor festivalu Matěj Špiroch.


Stroje Metrostav a.s. už se chystají na náplavky

Ratolest Fest děláme tak, aby nás bavil, kdyby nám bylo pět. Proto v sobotu 28. května na náplavkách budou obří i miniaturní stroje, které fascinují nejen malé kluky a holčičky. Moc děkujeme Metrostav a.s., že si s námi budou hrát a berou svou účast víc než vážně.


Dobrá rada rodičům od PANA herce Josefa Somra


Šermířské stanoviště pro Vás otevře SC Praha 

V SC PRAHA už se také pilně trénuje na Ratolest Fest. V sobotu 28. května Vás mistři kordu seznámí se sportem, který nikdy nechyběl na olympiádě. Nebojte, tentokrát budou jejich zbraně jen plastové a s pískajícími hroty.


Fotbalisti ABC Braník lákají na obří zónu PFS

Jsme hrdí, že naše spolupráce s Pražský fotbalovým svazem se každoročně prohlubuje. Pro letošek jsme si mimo populární kruhové fotbalové klece na náplavky připravili i velké hřiště. Na tom budou celý den probíhat turnaje i ukázky a hlavně se na něm budou pohybovat trenéři, od kterých dostanou děti i rodiče všechny potřebné informace. V Praze máme skoro 100 fotbalových klubů. To by bylo, abyste si jeden nevybrali i Vy. 


Capoeiristi z Ginga Mundo trénují na Ratolest Fest

Někde na pomezí energického tance a smrtonosného bojového umění leží brazilská Capoeira. Zkusit si základy a okouknout profíky v akci můžete v sobotu 28. května na stanovišti Ginga Mundo, které poznáte už zdálky podle specifického zvuku hudebního nástroje Berimbau a tamburíny.


Ratolest Fest přivítá velkou atletickou zónu

I letos jsme významně rozšířili počet sportů, které si na náplavce můžete vyzkoušet. Jsme moc rádi, že s námi trénuje i atletický oddíl Sokola Královské Vinohrady. Jejich improvizovaný ovál bude jistě bavit všechny malé běžce.


Červený autobus přiveze kousek Hamleys k Vltavě

 Na hraně náplavky zaparkuje i pravý londýnský double-decker, jehož druhé patro se v rámci Hamleys rekonstrukce změnilo na hernu. I kolem autobusového veterána bude rušno. Potkáte tam spoustu postaviček z nejstaršího hračkářství světa. 


Naučte se základy sebeobrany s Krav Junior

Tým Ratolest festu si na tréninku Krav Junior ověřil, že tyhle poučené děti jsou pro potenciálního útočníka asi stejně snadným cílem, jakým byl Kevin ve filmu Sám Doma  pro Marva s Harrym. Krav Junior rozhodně není jen lehčí verzí jednoho z nejefektivnější bojových umění světa. Je to systém navržený přímo pro děti. Při tréninku si osvojí základy, jak reagovat na útok: Křik a Útěk, které je v praxi mohou zachránit.  


Přijďte zkusit kanoepolo, zkušení trenéři poradí

Na břehu Vltavy postavíme plnohodnotné hřiště na kanoepolo. Tento mladý sport je zvláštním mixem házené, kánoistiky a vodního póla. Veselá parta, která stabilně trénuje u branických Ledáren, Vás přesvědčí, že je to sport ke zvážení.


Vlčí smečka přijede i se slečnami z Wolfladies

Každý správný tým amerického fotbalu má svoje cheerleaders a proto v sobotu 28. května na Ratolest Festu přivítáme společné stanoviště Prague Wolfpack a Wolfladies. Svými kousky Vás na náplavkách tyhle slečny jistě přesvědčí o tom, že rozhodně nejsou jen fanynky mužského týmu. Už se na Vás těší:

Na stanovišti budou čekat trenéři i svěřenci Prague Wolfpack. O tom, že si s nimi dáte do těla, vůbec nepochybujte. Ale bát se nemusíte. Tahle vlčí smečka se totiž věnuje výlučně dětem. Jejich forma amerického fotbalu (Flagteam) je sice bezkontaktní, ale za to opravdu vysokoenergetická. Takhle na Ratolest Fest trénovali vloni: 


Velká florbalová zóna SKV Florbal a Herbadent 

Normálně jsou to soupeři, ale pro Ratolest Fest spojily kluby Sokol Královské Vinohrady Florbal a Herbadent síly, aby pro nás připravily obří florbalovou zónu s dvěma hřišti , střelbou na cíl a hlavně náborovým centrem pro hráče a hráčky všech věkových kategorií. Přijďte s dětmi vyzkoušet jeden z nejrychleji rostoucích sportů, který jistě velmi brzy rozšíří i řady olympijských disciplín.


Ratolest Fest hlásí plno! Teď už jen trénujeme!

Každý rok otevíráme areál plný zážitků. Aby  byl "jen" plný a ne přeplněný, musíme v určitou chvíli říct dalším vystavovatelům: STOP. Letos ten moment přišel rekordně brzo. S velkou hrdostí hlásíme, že třetí ročník nabídne zas mnohem víc sportů a zábavy. 

Absolutní většinu loňských účastníků přivítáme se zdokonalenými a lepšími stanovišti, ale na obou náplavkách najdete i spoustu novinek. Budeme Vás o nich samozřejmě průběžně informovat (nejaktuálnější zdrojem informací o festivalu je náš Facebook), ale už teď rádi prozradíme, že na Ratolest Festu letos nově najdete třeba obří florbalovou zónu, překážkovou dráhu pro minibagr Metrostavu, aikidistické tatami, atletický "ovál", šermířskou zónu nebo funbike dráhu pro malé piloty. A to je jen malinká ochutnávka toho, co v sobotu 28. května přijde.

Těšíme se na Vás


Zavzpomínejte na Ratolest Fest 2015 a 2014

Už připravujeme stanoviště se zcela novým programem pro sobotu 28. května 2016. 

Chcete-li si připomenout loňský nebo předloňský ročník, můžete zabrousit do archívu novinek 2015 a do archívu novinek 2014.


Sálová cyklistika opět v akci na náplavkách

Oddíl sálové cyklistiky TJ Pankrác je stabilní součástí Ratolest Festu. Letos budou jejich hráči kolové i krasojezdkyně na svých furtošlapech kroužit po hřišti v nových dresech. Ty jim stejně jako speciální povrch na náplavkách přinesla spolupráce s výživovými doplňky Rutinacea. Jsme rádi, že jsme tohle propojení mohli zprostředkovat. Vyzkoušet si, že už jen jízda na tomhle kole je výkon, je zajímavá nejen pro malé cyklisty.