zrušeno

Ratolest Fest bude větší - nestíháme doplňovat :)

Aby v sobotu 27. května bylo na obou náplavkách, Hořejším nábřeží i Císařské louce vše připraveno na malé i velké návštěvníky Ratolest Festu, musíme toho ještě strašně moc naplánovat, dohodnout a udělat. Tradičně se nám tak nedaří aktualizovat web, jak bychom si přáli. Přesto se usilovně snažíme sdílet novinky na našem facebooku a časem se jistě dostaneme i k doplnění informací na web. Omlouváme se, ale věříme, že chápete. Lepší představu o tom, koho na náplavkách letos potkáte, poskytuje aktualizovaná sekce S kým pracujeme.


Ratolest Fest naladil vysílání z budoucnosti

Ratolest Fest existuje, aby si ještě nerozhodnutí malí sportovci, umělci či vědci mohli vyzkoušet co nejvíce aktivit a vybrat si tu, která je bude provázet životem. Každoročně dostáváme zprávy o dětech, které si svůj koníček našly na náplavkách. Letos jsme zachytili vysílání, které nás opravdu potěšilo. Je vidět, že náš malý rodinný festival tak trochu obřích rozměrů roste i v budoucnosti.

Skromný fotbalista a legendární basebalista - Mikoláš Tuček

Pověstný čahoun a mistr smečí nad obručí - Petr Vydra

Nelítostný, ale fér! Nestor světového ragby - Lumír Tuček

Pán puků a věčně vychytaných nul - Daniel Čech


Ratolest Fest se vyhýbá rutině - chystáme spoustu novinek, aby si den s námi užili malí i velcí

Každý rok navazujeme na to, co vloni fungovalo, ale dáváme si velký pozor, aby se Ratolest Fest nestal rutinní akcí bez nových nápadů. Nadšení pro věc, díky kterému se daří vždy posunout kvalitu areálu o stupínek výš, je hlavním pojícím prvkem mezi organizátorem a všemi spolupracujícími organizacemi.

"Letos spoustu loňských stanovišť zkvalitníme, ale také se nám, jako zatím každý rok, podaří opět vyrůst. Mimo dvou náplavek potkáte letošní Ratolest Fest i nad náplavkou Hořejšího nábřeží nebo na Císařské louce.": říká organizátor festivalu Matěj Špiroch a pokračuje: "Jsem moc rád, že úsilí, které jsme ve třech předchozích letech do akce věnovali, se teď vrací. Sportovní kluby, městské části, magistrát i partneři festivalu přistupují k Ratolest Festu již jako k tradiční akci, což mne ve čtvrtém ročníku nepřestává mile překvapovat. Je to však také závazek, nepolevit!

"Císařská louka nabízí nejen velkou travnatou plochu, která dává sportovními klubům více možností než kostky náplavky, ale také 150 parkovacích míst, která doposud Ratolest Fest nabídnout nemohl. Do areálu tak bez problémů mohou dorazit i ti, kteří z nějakého důvodu pro cestu do centra města volí automobil. O přesném umístění a načasování přímého přívozu mezi náplavkami a Císařskou loukou v tuto chvíli jednáme, ale věřím, že se nám podaří všechny související instituce přesvědčit, že se jedná o dobrou věc.

"Co se týče programu, usilovně na něm se všemi vystavovateli pracujeme. Už teď však mohu říct, že se opravdu těším na ukázky hašení dobrovolných hasičů nebo na ukázku potápěčské techniky, kterou disponuje Hasičský Záchranný Sbor Hl. m. Prahy. Na hladině bychom letos měli mít rekordní počet plavidel od kajaků a paddleboardů, přes pramičky a čluny až po parníky." zakončuje Matěj Špiroch.